lørdag 7. februar 2009

Redigert innlegg fra hagedagboka mi 9. august 2004 (mest for at jeg skal huske hvordan det var, jfr. bilder på forrige innlegg)
- sånn var det den uka terrassegulvet ble ferdig:

Det er noen dager siden vi kom hjem fra ei fantastisk uke på hytta, men jeg har ikke tatt meg råd til å sitte ved PC'n i disse fine sommerdagene/kveldene/nettene for å skrive dagbok! Lørdag 31. juli dro vi litt utpå dagen med bilen full (for en gangs skyld); mat og klær, ei bøtte med Storhjelm og ei bøtte med Arendsspir, og masse trykkimpregnert" plank"! Arendsspir og Storhjelm kom i jorda nesten før vi hadde lessa av materialene . Søndagen brukte vi til å legge ut stolper (heter det det?) over dragerne - det var varmt i 30 grader +! Så sløva vi resten av dagen - det var altfor "skarpt" vær til å dra på fjorden, og til kvelds ble bølgene for høye... Mandag dro vi til Leksvika for å kjøpe mer materialer - 4 mil tur/retur ga assosiasjoner til å leie bil i Hellas i August! Jeg vanna litt ( vi får vann fra privat vannverk, så vi er litt forsiktige med vanninga i tørrværsperioder - folk skal jo også ha vann!). Men Rhododendroen fikk litt, og nyplantingene også. Tirsdag skrudde vi platting på terrassen, men gikk tom for både materialer og skruer. Resten av dagen gikk med til å spille dart, badmington og minigolf (i skyggen), mens sauene var måpende tilskuere. Onsdag ble det kjøpt mer materialer (samme prosedyre som mandag!) og så satte vi båten på sjøen. Det var litt dønninger til å begynne med, men så beit fisken så det var en fryd! Det er så morsomt å dra opp fisk mens du kaster ut snøret! Det er ikke like morsomt å gjøre den opp i knottsvermen, men det tror jeg at jeg har glemt . Torsdag morgen kom den yngste sønnen vår utover, terrassegulvet ble lagt ferdig i solsteiken, så dro far og sønn på fjorden og fiska - 27 torsk, sei, hyse og lyr - og det var ikke småfisk! Da var jeg glad for at gamlefryseren fungerer framdeles - den er fra 50- tallet, men holder glatt 18 minusgrader! Så ble det grilling av sommerkoteletter og hamburgere, og "toillprat" på den nye terassen fram til hurtigbåten gikk i 23-tida - kjekt å ha bynær hytte når ungdommene er på besøk! Fredag var det rydde- og vaskedag før vi dro hjem i kveldinga; vi ville ha helga hjemme før arbeidsuka begynte idag...
Det har skjedd mye i "hagen" ( som vi nå er enige om å kalle en blomstrende hyttetomt!): Telekiaen har mange knopper, og Kongslysene trives der de står - måtte se på dem flere ganger om dagen for å tro på vekstkraften! Fagerfredløs, Storhjelm og Kristorn etablerer seg ved terrassen, og i gjerdet ved siden av klatrer erteblomstene - blir aldri lei av å undres over hvor kraftige festetengler de har! Nepetaen trives også, og terget meg hele uka med å nesten komme i blomst... Tror det er en nydelig blåfarge på den - håper å få sett den om 14 dager! Urtehagen, timianbedet og leirskråninga er tørre - men det ser ut til å gå bra. Satser på så lite vanning som mulig så røttene søker seg nedover der det (kanskje?) er fukt mellom steinene! Ja - så plukka jeg rips, solbær, bringebær, markjordbær og blåbær, og kjøpte vaniljesaus - snakk om smak av sommer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar